Airco

Steeds meer personenauto’s en bedrijfswagens zijn voorzien van een aircosysteem. Een airco is comfortabel en zorgt er voor dat u ontspannen kunt autorijden. Daarnaast levert de airco een wezenlijke bijdrage aan de veiligheid doordat het concentratievermogen van de bestuurder bij een aangename temperatuur optimaal blijft. Zomers houdt de airco uw auto lekker koel en in de winter voorkomt het dat de ruiten beslagen. Het is verstandig de airco in alle jaargetijden te gebruiken, dit voorkomt dat door stilstand nare luchtjes ontstaan.

Anders dan veel mensen denken is het aircosysteem niet onderhoudsvrij. Zelfs een goedwerkend aircosysteem verliest 8% tot 10% koudemiddel per jaar. Na enkele jaren merkt u dat de koelcapaciteit van de airco minder wordt. Koudemiddel zorgt naast de koeling ook voor smering van het aircosysteem. Wanneer de vullingschraag van het koudemiddel onder een bepaald niveau daalt, dan kan er aanzienlijke schade ontstaan. Het “hart”, de compressor, wordt dan onvoldoende gesmeerd, raakt oververhit en gaat kapot. Reparatiekosten: € 500,00 of meer!

Om uw aircosysteem optimaal werkend te houden is regelmatige controle in een professionele werkplaats noodzakelijk. Garage JoJo heeft een speciaal controle- en onderhoudsprogramma voor aircosystemen ontwikkeld, bestaande uit de onderstaande onderhoud- en controlebeurten.

 

Daarom is er nu een gratis airco check om u te behoeden voor onvoorziene kosten !

Related Posts

Leave a Reply